Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2014.08.06. 23:55 Megyko

A paneltelep élettani hatásairól

Rohadtul unalmas egész nap egy ötven négyzetméteres panellakásba szorulva élni, főleg itt Szolnokon. A pesti panelek valahogy menőbbek, sugároznak magukból legalább egy kicsit kúlságot, annak ellenére, hogy a fővárosban ha egész nap süt a Nap, akkor meg lehet dögleni, mert a beton éjszaka sugárzik. Sugárzó beton.

Amúgy itt vidéken sincs sokkal hűvösebb, de legalább ha kinézek az ablakon, láthatom a mesterségesen telepített erdőket, meg a többi panelt. Néha, de tényleg néha, utoljára azt hiszem 2008-ban volt ilyen, valaki kiugrik ezekből a panelekből, és halálra zúzza magát. Nagyon sok szemtanúja szokott lenni az ilyen eseteknek, én is ismertem valakit, akinek a fodrásza hallotta, ahogy egy valaki üvöltött zuhanás közben. Ez innen egy utcányira történt.tehen1.jpg

Egyszer mikor hetedikes voltam, a telep szélén lévő általános iskolában valaki nem akart dolgozatot írni. Betelefonált az iskolába, és bombariadót csinált. Ezer gyerek szabadult rá a lakótelepre, mintha egy terepasztalra vödörből öntötték volna a játékfigurákat, mindenhol - a játszótereken, a panelek között az utcákon, a legkisebb árnyékban is gyerekek voltak. Emlékszem, aznap füvet nyírtak, és az elszállítatlan fűkupacok ott tornyosultak mindenfelé, azokba ugráltunk. Friss fűszag volt, meg minden.

Máskor, de szintén akkortájt egyszer óriási szél volt. Ezek között a panelházak között nagyon érdekes szélcsatornák tudnak kialakulni, megfelelő irányú, és erejű szél esetén akár akkorák is, hogy rájuk lehet hasalni. Na nem röppentenek fel, de arra éppen elég, hogy a teljes súlyoddal elengedd magad, és lebegj. Vigyázni kell, mert nagyon nagyokat lehet így borulni.

Ha valaki hangosan éli a nemi életét – szexel – vagy bármily módon hangos, akkor többféle módon lehet ezt vele a panelban érzékeltetni: az első mód a partvisnyéllel kopogás, a második a radiátorcsövön kolompolás fémtárggyal, a harmadik a direkt fel/lekiabálás ablakon keresztül, a negyedik pedig a vicces cetli-meghagyás a liftajtó előtt a földszinten.

Ha valakinek telepen van a garázsa, az rendszerint nem használja rendeltetés-szerűen. A garázsoknak több típusa van: 1. klasszikus garázs-soros, ezek a panelektől párszázméteres távolságban vannak; továbbá a: 2. típus, az igazán menő házaljaiak.

A házaljaiak a panelek nulladik emeletére épülnek, vagyis inkább basement szintre, a mínusz egyedik pincébe. A panel alatt van tehát. Ezekben általában a Széchenyin: műhely, elektronikai vagy fémipari kisbolt, faáru-barkácsbolt, biciklisufni, fodrász, próbateretehen2.jpgm, régi bútorlerakó, újságpapír-lerakó, pókerbarlang, lakószoba üzemel, néha autóval is beállnak. Ritka.

Vannak itt ilyen tehenes képek, na ezekről biztos mindenki azt hiszi, hogy viccből kerültek ide, de nem. Büszkén jelentem ezek itt a mi Széchenyi-lakótelepünk szélén legelnek, totál északon. Az a kis híd a kép közepén a kanálison vezet keresztül, ami leginkább egy undorító bűzölgő békalerakó, és a Zagyva nevű kis folyóba folyik. Bár szerintem valójában nem is folyik sehova. A teheneket néha egész közel hajtják a lakótelephez, de egyébként vannak még lovak, kecskék, és a cigányok (a Széchenyi-től délre van a Cigányváros nevű városrész) az utcára hajtják néha a pulykákat, akiket nagyon kellemetlen kerülgetni, mert agresszívnak tűnek. Már a pulykák.

 

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr766580443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása