Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2014.01.24. 18:06 Megyko

Klicsko megdicsőülése

Mostanában igazán sokat lehet hallani az Ukrajnában tomboló barikádharcokról. Múlt héten néhány naggyon brutális törvényt hoztak a parlamentben, olyanokat, melyek tényleg kőkeményen megvágják a szabadságjogokat. Üzenném ezúton a nagy magyar szabadságharcosoknak, hogy legközelebb Mo.-n ne minden médiatestület-alapításkor, hanem minimum ilyen brutális törvények életbe lépte esetén forduljanak a demokrácia megtiprásáról való svungkiabáláshoz, meg az utcakövekhez. 

Akinek a szerepe viszont kifejezetten izgalmas ebben a történetben, az az ex-boxoló szupervilágbajnok, a nehézsúlyú VItalij Klicsko. Az Ütés (UDAR) nevű párt vezetőjeként minap a barikádok mögül indulva a rendőrkordonokon át, a minisztériumi tárgyalószobák mélyéig mindenhol járt, és állítólag összehozott egy fegyverszünetet. Szóval az elmúlt néhány hónapban tényleg ellenzéki vezért faragott magából.

Egy biztos: ha eltakarítják Ukrajnából Janukovicsot, és sikerül ezt jelentős további vérontás nélkül, vagy csellel csinálni, akkor Klicsko-ból (még egy kevésbé kelet-európai lelkületű országban is simán az lenne) olyan népi hős lesz, hogy évtizedekig nem lehet majd a politikai palettáról őt levakarni.

1 komment

Címkék: külföld publicisztika


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr205780042

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása