Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2014.01.10. 16:53 Megyko

2010-14 Legjobb és Legrosszabb Politikusa

Lezárult a baloldali összeborulás is, innentől kezdve bármiféle formai változásra várni teljesen felesleges. A különböző oldalak hatalmi erővonalait innentől kezdve színes ceruzákkal lehet bevésni a nagy magyar politikai bizonyítványba.

Eljött tehát az ideje, hogy teljesítményük alapján, megválasszuk az évfolyam legjobb, és legrosszabb Deákját.

Ezután ugyanis számíthatunk a langy állóvízre: eljön a marketing-szakemberek, és a PR-gépezetek beizzításának az ideje. Az újságalapítás, rádiófrekvenciákon sugárzott szlogenek, fizetett televíziós politikai hirdetések, riportműsorok, és egyéb széptevések ideje.

Most kell reálisan megfigyelnünk az elmúlt ciklus hatalmi játszadozásait, ezután ugyanis a mindenkori jövőidő mesegyártásba kezd, és hogy mi volt ez a három év valójában: bukás-e, vagy sikertörténet, azt nem fogjuk hallani. Mindent eláraszt majd hirtelen a semmiből felbukkanó politikai elemzők, valamint a pártok ígérgetésének, és magyarázkodásának a hangja.

Attól pedig ebben az országban szinte meg lehet süketülni.

Szóval értékeljünk addig, ameddig lehet. Válasszuk meg a legjobb, és a legrosszabbul teljesítő politikusainkat. Figyelem! Ez a rövidke értékelés teljesen szubjektív, emiatt olvasni csak saját felelősségre. A politikus szót a lehetőségekkel való sáfárkodás jegyében értjük. Ezenkívül nem fogom cifrázni.

A LEGROSSZABB POLITIKUSgyurcsány_1.png

Nem hiszem, hogy bárkinek is be kellene mutatnom Gyurcsány Ferencet.

Olyan van, hogy politikus létére, valaki teszem azt véletlenül hazudik. Olyan is van, hogy erről saját baráti körében, oldalán kedves asszonykájával három sör után számot ad.

Olyan azonban nincs szerte a határban, hogy valaki a rendszerváltás óta elkövetett legnagyobb lejáratódás, és szereptévesztés után még úgy érzi, frontvonalon van a helye a magyar politikai életben. A társadalom egy szűk körében megfigyelhető Gyurcsány-kultusz a magyar politika legabszurdabb, és legnevetségesebb aspektusai közé tartozik. Évtizedek múlva érett tanulmányok fognak készülni arról, hogy milyen félreértés is az ő karriere. A gazdasági életből, milliomosként robbant bele az akkor még "szocialistább" szocialista pártba, s lett tökéletesen jobboldali karakterként baloldali miniszterelnök. Ezt követte Őszöd, amiről szót sem kell ejteni, évekig vegetált totál lehetetlen, vert helyzetben egyedüli parasztként a politikai sakktáblán, és még mindig úgy érzi, hogy a 'Mester(házy)kélt Baloldali Összefogás' uniójában lehet szerepe. Azért ő a legrosszabb politikus, mert képtelen felmérni saját hiteltelenségét mind erkölcsi, mind gyakorlati/hatalmi szempontból.

A LEGJOBB POLITIKUS

Arról, hogy a Fidesz, vagy bármely másik parlamenti párt milyen szervesen is kötődik a mögöttük álló gazdasági szervezetekhez, most ne ejtsünk szót. Cikkek ezreit lehet trafikmutyikról, adócsalásokról, meg egyebekről olvasni.

A lényeges az, hogy hogyan halászgatnak ebben a zavarosban.

A következetesség, és az egyértelműség, mellyel a hatalomgyakorlás, és a politikai változások legtöbbje kommunikálva van, ahogy a Fidesz navigál a nemzetinek nevezett politikai szlogenjével. Az a fontos.

Hiszen ami Obamának a Change eszméje volt, az itthon a Nemzeti.

Mindez olyan átütő erővel jelenik meg a kormányzat felénk fordított arcában, hogy feltételezhető, egy személy áll emögött a torkokon lenyomott eszmei lózung mögött.

A legjobb politikusnak tehát a Névtelen Fideszes Tanácsadót választhatnánk.

Ma, a Fidesz karakterei mögött, bár talán helyesebb a mellett, - kevésbé merném a fölött szóval mondani - egy olyan figura áll, akinek elég levegője van ahhoz, hogy lebukjon a víz alá, ha szükséges. Ha egyetlen tippem lehetne, - ami lényegében a sajtó tippje is lehetne - Habony Árpád nevét nyögném ki.gyurcsánkky.png

Nem képviselő, mégis a félig "nemzeti báb" miniszterelnök jobbkeze. Tanácsadó, és karmester. Úgy van jelen a politikai élet minden területén, hogy semmilyen lényegi pozíciót nem tölt be. Kívül áll a parlamenti színjátékokon (az országgyűlés kormányzati oldalról másból nem áll, mint jól megírt szövegkönyvek mantrázásából), és marionett bábukat farag a miniszterekből. Nincs szem előtt, és a politikai ingerküszöb alatt marad. Úgy áll közel a tűzhöz, és van - feltételezhető - befolyása "meghatározó" politikai karakterekre, hogy nem része a mainstream politikának. Egy igazi underground zenekarvezető.

Ilyen ez az ország.

59 komment

Címkék: publicisztika


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr895751443

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

nandras01 2014.01.11. 12:35:51

"A LEGROSSZABB POLITIKUS

... Gyurcsány Ferenc..."

szerinted.
mások -és elég sokak- szerint meg nem.
hogy mennyire jó és nagyformátumú politikus, ha más nem, de az nagyon pontosan jelzi, hogy a teljes jobboldal még mindig vele foglalkozik, még mindig tőle van beszarva.
nem mesterházyval, bajnaival, pláne nem a senkinek sem számító schifferrel foglalkoznak, hanem gyurcsánnyal.
orbán tökéletesen tisztában van azzal, hogy egyetlen személy van a politikai palettán, aki egy súlycsoportban van vele, és ez gyurcsány. ezért támadják, ezért rágalmazzák.
a félelmüket leplezik.

ursus artos 2014.01.11. 12:45:34

@nandras01: "teljes jobboldal még mindig vele foglalkozik, még mindig tőle van beszarva."
Honnan jönnek ezek a városi legendák?
Vagy csak sovány vigasz?

nandras01 2014.01.11. 12:47:53

@ursus artos: te melyik országban élsz, hogy nem látod..?
(persze, ez a blogbejegyzés sem vele foglalkozik...)

ursus artos 2014.01.11. 12:53:52

@nandras01: ebben az országban, de nem látom, hogy bárki is be lenne "szarva" tőle.
Az is dőreség, hogy Orbánnal egy súlycsoportban lenne. Gyurcsánynakesélye sincs visszakerülni a nagypolitikába. Orbánról ezt nem mondhattuk el sem 2002-ben, sem 2006-ban.

Muzsikok közt 2014.01.11. 12:57:16

A legjobb politikus vitathatatlanul Orbán Viktor.

A legrosszabb hely már bonyolult, sok a jelentkező, de biztosan nem Gyurcsány.

kisMolnár 2014.01.11. 12:58:34

Mint fiatal, én nem fogok egy pártra sem szavazni.
Eredetileg az E14-re szerettem volna, de amit műveltek, inkább no.
Az, hogy Gyurcsány a lerosszabb? Az alapján amit felsoroltán igen, rendben, de hogy a politikában nem tudok más kimagaslóan karizmatikus figurát az fix
(Ez csak az én mély vélemenyem, kéretik nem beszólni pls:( )

nandras01 2014.01.11. 13:02:33

@ursus artos:
"nem látom, hogy bárki is be lenne "szarva" tőle."
háperszehogypersze.
teljesen rendjénvaló és megszokott dolog a politikában, hogy egy jelentéktelen, számba sem vehető súlyú nimanddal foglalkozzon az ellenoldal.
igaz?
az elvileg fő ellenfél mesterházyt meg hanyagolják.

"Gyurcsánynak esélye sincs visszakerülni a nagypolitikába."
ha még nem vetted volna észre, akkor elárulok egy titkot: már visszatért :)

dr. Aullah 2014.01.11. 13:03:30

Ejj, de be vagytok fosva, ha szerintetek gyurcsi volt a legrosszabb... és mivel érdemelte ki? Hogy van. Szaros a gatyó, mi?

Sir Galahad 2014.01.11. 13:06:09

Lehet, hogy meglepően hangzik, de én - annak ellenére, hogy sosem szavaznék rá, visszataszítónak tartom, szinte semmiben nem értek egyet vele - igenis jó politikusnak tartom Gyurcsányt. Számomra a jó politikus ismérve az, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségeiből. Ha megnézzük, hogy Gyurcsányt az előző választások után gyakorlatilag leírta mindenki, most meg bevették a baloldali koalícióba, pedig mindenki kizárta a vele való együttműködést, akkor láthatjuk, hogy gyakorlatilag a semmiből teremtette meg magának a számára elérhető legjobb pozíciót a következő választásra.

ursus artos 2014.01.11. 13:06:53

@nandras01: "akkor elárulok egy titkot: már visszatért "
Jól titkolja.

nandras01 2014.01.11. 13:10:31

@ursus artos: becsukott szemmel nem is láthatod.
vagy csak a wishful thinking tipikus tüneteit mutatod..?

nandras01 2014.01.11. 13:13:02

@Sir Galahad:
"Számomra a jó politikus ismérve az, hogy a lehető legtöbbet hozza ki a lehetőségeiből"

ezzel a tulajdonsággal jelenleg két politikus rendelkezik:orbán és gyurcsány.
a többiek a fasorban sincsenek hozzájuk képest.
hogy aztán miként ítéli meg valaki őket, az már más kérdés.

ursus artos 2014.01.11. 13:13:27

@dr. Aullah: "gyurcsi volt a legrosszabb... és mivel érdemelte ki"
Azzal, hogy soha semmilyen rendszert nem tudott létrehozni, megalkotni. Elbukott a száz lépés, a zászlóshajók zátonyra futottak, nem egyezett meg senki a megegyezésben...
Csak duma van, pontosabban hablaty.

ursus artos 2014.01.11. 13:15:45

@nandras01: annyiszor igazolódott már az az egyik tételem, hogy a ballib oldal mindig azt vágja a szemedbe, ami valójában ő maga.
Ezzel a "wishful thinking"-gel ugyancsak bizonyítottad.
Q.E.D.

nandras01 2014.01.11. 13:24:47

@ursus artos: azért ezt a q.e.d.- t kicsit elsietettnek érzem :)

barli 2014.01.11. 13:30:00

Gyurcsánnyal azért foglalkoznak, mert annyira büdös, hogy akihez hozzáér, az is büdös lesz.
Ügyes szarkeverö, de csak rövid távon képes gondolkodni. És tökéletesen gátlástalan. A politika csapatjáték, gyf erre képtelen.
Én per pillanat a libást tenném az utolsó helyre. Lehet, hogy jó szakember, de politikusnak überlúzer.

Barnalány 2014.01.11. 13:33:45

"valaki a rendszerváltás óta elkövetett legnagyobb lejáratódás, és szereptévesztés után még úgy érzi, frontvonalon van a helye a magyar politikai életben. A társadalom egy szűk körében megfigyelhető Gyurcsány-kultusz a magyar politika legabszurdabb, és legnevetségesebb aspektusai közé tartozik. Évtizedek múlva érett tanulmányok fognak készülni arról, hogy milyen félreértés is az ő karriere."

Mindezt Orbánról is le lehetne írni, hiszen az ő kultusza is csupán egy szűk, igaz, Gyurcsányénál bővebb körben él. De a többi stimmel!

Gyurcsány és Orbán között nem is ebben áll az igazi, akár politikusi, akár emberi különbség, és még csak nem is abban, hogy amígy Gyurcsány képtelen volt hosszútávú tervek mentén politizálni, addig Orbán ezt tudja. Hiszen Orbáné sem a közjót szolgáló, konstruktív terv. Az igazi különbség abban áll, ahogy a két politikus a formális és informális hatalmát használta és abban is, hogy minek érdekében tette ezt.

Jolka40 2014.01.11. 13:34:50

Egyszer próbáljátok ki: amit Gyurcsány mond, hogy hangzana Orbán hangjával? Meg fogtok lepődni.

harcospacifista 2014.01.11. 13:37:56

Ez a poszt annyira abszurd, hogy folytatásra érdemes:

- legjobb vállalkozó Simicska Lajos,
mert röhögve lopta szét az országot és még csak be se csukják

- legjobb újságalapító: Kerényi Úr
mert olyan reklámot csonált az el sem indult lapjának, mint még senki ebben az országban

- a legjobb főügyész: Polt Péter,
mert minden narancsbőrűt képes megvédeni a mocskos ballib támadásoktól

- legjobb szóvívő: Szíjjártó Péter, mert lélegzetvétel nélkül ismétli el a legblődebb haugságot akár háromszor is egymás után,

- legjobb állami vállalat: NAV
mert egyetlen hétvége alatt kétségtelenül bebizonyította, hogy nincs itten kérem semmi baj,

- legjobb belügyminiszter: Pintér Sándor,
mert megoldotta, hogy a maffia és a rendőrség végre békében dolgozzon egymás mellett (már csak az olajfoltos gatyáját kéne tisztítóba küldenie)

- legjobb kommunista: Kövér László,
mert a családi hagyományokra építve úgy épít kommunista alapú diktatúrát, hogy közben az van a trikójára írva, hogy "nemzeti oldal"

sakis 2014.01.11. 13:38:10

@kisMolnár: Helyes, így a rezsim további ámokfutására szavazol.

Muzsikok közt 2014.01.11. 13:39:49

@barli: Ja de tavasszal már Meseházy lesz a főbalek, a prolik csak őt okolják majd az elkerülhetetlenért. Feri nagyot szakít majd az mszp eljövendő gigabukfencéből.

Meth, Not even once 2014.01.11. 13:41:22

Dehogy Gyurcsány volt a legrosszabb. Sőt, ha csak és kizárólag a politikai érdemeit nézzük akkor az egyik legjobb teljesítmény az övé volt. 2010-ben gyakorlatilag politikai hulla volt, egy pária, senki hozzá sem szólt. Onnan küzdötte fel magát egy olyan szintre, hogy a baloldali összefogásból nem tudták kihagyni, bérelt helye van neki, és a 4 éve még nem is létezett pártjának a következő országgyűlésben. Mi ez kérem, ha nem politikai csúcsteljesítmény?
Az meg, hogy - a t. szerző szerint - nincs helye a politikában, egyszerűen nem igaz, hiszen egy olyan személy, akinek gyakorlatilag van annyi támogatottsága személyében, hogy a parlamenti bejutási küszöböt összehozza a pártjának azt nem tekinthetjük feleslegesnek egy plurális demokráciában, hiszen a választók egy jó részének támogatottságát bírja. Az egy dolog, sokan vannak, akik nem akarják Gyurcsányt többet látni, ugyanakkor van (a legutóbbi közvélemény-kutatások szerint 5% biztos szavazó) akik szeretnék, hogy politikai pályán maradjon, és ez számít igazán.

irónika 2014.01.11. 13:45:02

Kedves Posztoló!
Azt a kérdést teszed fel a címben, hogy ki a jelenlegi parlamenti ciklus legjobb és legrosszabb politikusa.
Majd ezt követően elmodnod, hogy GYF mennyit ártott "jobboldali karakterként" (sic!) a baloldalnak, illetve, hogy Öszödön mint hazudozott (újabb sic!). majd ezek ismertetése után annyit mondasz, hogy annak be nem látásá, hogy ez vállalhatatlan a ciklus legrosszabb politikusává tette. MegaLOL! Ennyi? Ettől lesz valaki a legrosszabb politikus, mert nem lát be valamit, ami szerinted vállalhatatlan? A többiek, aki ott sem voltak az elmúlt majd 4 évben a parlamentben és össze-vissza hazudoztak, államcsőddel riogattak, adósság elleni harcot hirdetnek, majd 3000 mrd Ft-ot eherdálva gyakorlatilag változatlan aósságrátát sikerként könvelik. Ezek jó politikusok. Ha minden egyes hazugság után 1 cm-t nőtt volna OV orra, akkor nincs az a busz ahová be tudna szálni. Nem állítom, hogy GYF-nek nem kellen egy csuklós, de Viktornak a Combinó sem lenne elég, az meg csak oda-vissza járkál. Mondjuk az ország is egy helyben toporog, csak éppen közben a talajjal együtt csúszunk lefele.

Véleméynem szerint GYF 2010-2014 között a lehető legtöbbet tette a baloldalért. Az, hogy érdemben kettészakította az MSZP-t, ezáltal megteremtette annak az esélyét, hogy ez a mamut méretű, régi arcok által irányított gyűjtőpárt valaha elűnjön, mindennél fontosabb szerintem a jövő tekintetében. Ha végre valaki ezt ugyanígy megtenné a jobb oldalon is, akkor lenne érdemi esély arra, hogy ne kétpólusú legyen a hazai pártvlaszték.

Habonyt meg politikusnak nevezni végképp baromság, lévén, hogy a politikusnak csak az egyik fontos tulajdonsága a kommunikáció, mást meg a Habonytól nem látsz.

Huncutkukac (törölt) 2014.01.11. 13:50:54

Ha a posztoló gyakrabban nézett volna politikai műsort, nem hagyta volna ki Volner Jánost, mint az év legjobban felkészült, és a leginkább ellenzéki(!) politikusként regnáló országgyűlési képviselőt!

Hja, hogy Ő Jobbikos? És így nem PC?
Bakker...

Jolka40 2014.01.11. 14:30:28

@Huncutkukac: Volner János jobbikos. Kár érte.

FILTOL · http://hulyekkimeljenek.blog.hu/ 2014.01.11. 14:34:15

megmosogtató, ahogy a sok antifideszes lúzer győzködi magát, hogy nem volt baj megint feckóra kell hagyatkozniuk a korszakváltás érdekében :DDDD
hajrá feri, te teszel a legtöbb jót a fidesznek.

Mark Bolt 2014.01.11. 14:37:26

Ez a legrosszabb politikus csinált magának egy 5% körüli pártot amivel kénytelenek a többiek bevenni az összefogásba. Ha ez ennek a ciklusnak a legrosszabb teljesítménye akkor gratulálok a blogírónak.

nick papagiorgo 2014.01.11. 14:52:52

legrosszabb politikusnak én inkább Bajnait nevezném, mivelhogy szívós kemény munkával folyamatosan csökkenti a saját és pártja népszerűségét. Most már be se tudnának jutni egyedül, ezért "összefog", minek hatására távoznak a korábbi szövetségesei stb. Amikor "hazajött", ő volt a messiás, ehhez képest ki tudja, hol a vége...

tlvajferi 2014.01.11. 15:30:03

szerintem elég tévedésben vannak a "szakértők"

soha nem volt arról szó, hogy a zorbán stílusát nagyon kedvelné bárki is

viszont ha az ember csak az emlékeire gondol, mármint arra,amit a szocik-libsik-bisciklisek-motorosok-buzik-libások-mdfesek-stb. műveltek, akkor a zor bán tűnik a kisebbik rossznak

addig, amíg a szocik-libsik-stb. csak lenyúlták az országot, tulajdonképpen az első Orbán kormány is,és a második is tett róla, hogy tűnjön rossz választásnak,legalábbis a "milliárdos" baloldalhoz képest nem olyan rossz

nézzük meg reálisan a mai "magyar baloldal" képviselőit
a gyurcsányi egy sz*rházy volt, külföldi zsoldban, szembehazudta még az eu-s tartótisztjeit is, leszerepelt

bajnai, előző élete maffiózó ügyei miatt, illetve ahol megfordult, minden cég csődbe ment, vagy felszámolás alá került, vagy zűrös ügyekbe keveredett, szóval ő sem az a kecske, akire a káposztát rá lehetne bízni

mesterházy, olyan kis lenyalt, buzi séros, hogy senki nem vaszi komolyan

szanyi tibor, orosz származású, húsz évvel fiatalbb felséggel "büszkélkedik", biztos nagyn "karakteres" ember lehet, ha nem talált saját korosztályból, illetve lehet már elvált(?),an aakkor meg azért; szóval már az arckifejezése sem sugall a választónak elég "bizalmat", külföldi tartótisztjeinek dolgozik ő is

a többi mszp-s "arc" olyan, hogy jó enne lecserélni, ha mást nem legalább az orrukat,meg fülüket, ugyanis nem sugallnak elég bizalmat egy átlagpolgárnak

összegzésül: nem mindenki "birka", nem mindenki" orbánimádó", de ezekhez képest, orán nagyon "visszafogott, tisztességes,becsületes, népért dolgozó" politikus
még a "strabag-megfelelő" "simi-bulik" dacára is

Ewok 2014.01.11. 15:33:20

A mostani politikai palettán két karizmatikus politikus van, Orbán és Gyurcsány.
Orbán sikeresen le karakter gyilkolászta Gyurcsányt, mert őt tartotta olyan politikusnak, aki le tudná győzni őt.
Gyurcsányt viszont még nem lehet leírni, most is a bejutási küszöb környékén van pártja.
Aki a legrosszabb politikusnak tartja, annak lövése sincs a politikáról.
Gyurcsányt miniszterelnöksége idején pártja mindenben akadályozta. Az öszödi beszédet is volt párttársai szivárogtatták ki, amit félremagyarázva hintett el a köztudatba a Fidesz.
Egy viszont biztos, a mostani ellenzéki felállás bukásra van ítélve. Most nem három négy formációnak kell összefogni, hanem széles nemzeti alapon, minden erőnek, akik le szeretnék váltani az Orbán-rezsimet. Mert csak igy van realitása a kormányváltásnak.
De a mostani ellenzék erre az összefogásra képtelen, igy maradnak Orbánék még egy-két, vagy több ciklusra.
I cry for Hungary!

Emiksz 2014.01.11. 15:42:35

Gyurcsány lenne a legrosszabb? Rühellem az ipsét, de politikai értelemben lábon kihordott annyi szúrt sebet, amibe egy átlag középpárt is belerokkan. Gyurcsány ezután is tényező a politikában.
Legrosszabbként Medgyessyt sem tudta volna megfúrni, nemhogy életben maradni 2006 óta...
A legrosszabbakkal tele van a Parlament.hu arcivuma, csak már nem emlékszünk rájuk.

xvxvxv 2014.01.11. 15:43:07

@tlvajferi: te hol élsz, macskajancsi? annyiért, amennyit a komcsik loptak/eltettek maguknak átlagban, a tetves, tolvaj, tehetségtelen fideszbolsik le se hajolnak. röhögve köpnek ki százmillióra.

mondjuk hülyíteni, hintáztatni, permanensen uszítani egymásnak az embereket, reggeltől estig hazudni - nos, ebben kétség kívül zseniálisak.

nem tudom, ezt melyik fideszes ezereszű spindoctor találta ki, mert minden nyomorult fideszcseléd evvel, és változatival, védekezik utoljára: "mindent összevetve, jól mennek a dolgok" - a stockholm-szindróma kemény dolog. most valljam be magamnak, hogy egy lúzer fasz voltam 20 éven keresztül, mert egy okádék, alja gazdasági maffiáért rajongtam/vonulgattam úgy, hogy egy kanyit nem látok belőle, miközben a fidesz-klientúra szemérmetlenül gazdagodik. "igen, egy világbajnok fasz vagyok!"

nem baj, ez a kutyaszar is összedől egyszer. legfeljebb még jobban rámegyünk...

Mark Bolt 2014.01.11. 15:53:58

nick papagiorgo

Azt is vedd észre hogy Bajnaiék pártja tényleg a nagy semmiből jött létre, ez még nagyobb teljesítmény mint Gyurcsány elmúlt éves produkciója. Az elvárások irreálisak. Az lenne az elvárás, hogy Bajnai teljesen új pártként az MSZP-t is felülmúlja, és a választásokra álljon 15-20%-on. Hogy ez nem sikerült, hanem csak a parlamenti küszöb, kijelentik hogy Bajnai sikertelen. Ugyan.

Karipapa01 2014.01.11. 15:55:51

Ez a poszt jó lenne akadémiai székfoglalónak. Legalább is amíg Orbán van hatalmon. De ha a posztoló nem is nyerné el az akadémiai tagságot, a nagynyali címre még eséllyel pályázhat.

Tüntess az orbáni diktatúra és simli ellen! 2014.01.11. 15:58:04

Igazi, nemzeti sunyi mint a CÖF.

Óriási pénzeket kap Orbántól, az adófizetők pénzét.
De van remény!

A szocik után jövő fideszesek még rosszabbak mint szoci mentoraik. Sajnos a szarból a fosba léptünk. El kéne felejteni a jobb és bal váltógazdálkodást, ők már bizonyítottak hogy nullák.
Mi a baj az LMP vel, hisz a nevükben is benne van lehet más....?
Ők nem loptak, nem csaltak, nem hazudtak. Nem verik az asztalt, nem üvöltöznek habzó szájjal, nem borulnak össze a komcsikkal. Teszik a dolgukat, sok-sok simlis, korrupt, mocskos ügyet felszínre hoztak, de a hatalmi arrogancia és erőszak ellen egyelőre ennyire futja.
Amíg fidesz-szoci simli van a Parlamentben nincs igazi rendszerváltás.
Ha azokra szavazol, nyilván érdekelt vagy a maszatolásban, megvettek kilóra.
Én valódi rendszerváltást szeretnék ezért is szavazok az LMP-re!
Hajrá zöldek, hajrá LMP!

profilo 2014.01.11. 16:02:58

@nandras01:

Ezt írtad:

"... Gyurcsány Ferenc... hogy mennyire jó és nagyformátumú politikus, ha más nem, de az nagyon pontosan jelzi, hogy a teljes jobboldal még mindig vele foglalkozik, még mindig tőle van beszarva."

Ha ezen a logikai vonalon haladunk tovább,akkor Orbán is jó,nagyformátumú politikus,mert a teljes baloldal mindig vele foglalkozik és....stb.

Találj ki valami mást.

2014.01.11. 16:05:57

Mielőtt még jobban belemerülnétek a jó-rossz elemzésekbe, felhívnám a figyelmet egy apróságra: ezek mind szarok és egymást hozzák fel.

Orbánt gyakorlatilag 2006-ban nyugdíjba küldhette volna Gyurcsány. Ami történt, mindenki számára meglepő volt: őszödi beszéd. Ez visszahozta Orbánt a politikába és kiejtette Gyurcsányt jó időre.

Most Orbán tűnik jónak, miközben alapvetően népszerűtlen, az MSZP minden széthullása és gyengesége ellenére még így is van rá esély, hogy nyerjen. Miért? Mert Orbán annyira magas labdákat ad fel. Kerényikkel és Hoffmann Rózsákkal veszi körül magát. Ez aligha tehetség: ez szűklátókörűség.

Gyurcsány visszajövetele pedig nem köszönhető másnak, mint a Bajnai-Mesterházy tandem közös és egyéni töketlenkedésének.

Nincs itt senkiben egy szemernyi tehetség sem.

tlvajferi 2014.01.11. 16:16:21

@xvxvxv:
részben külföldön,részben magyaro. élek

miért külföldön? mert az általad oly imádott szoci-libsi kormány magasabb adóval súlytotta a négygyerekes családomat, mint a szoci milliárdosokat
(ők ugyanis off-shoroztak, és lesz*rták a "hozzájárulást az ország rendbetételéhez")

így hát kénytelen voltam, ugye megérted kis bzi?

Sinistroll 2014.01.11. 16:18:48

Hogy Te mekkora hülye vagy, már sértődés ne essék!

kúrórudi 2014.01.11. 16:22:13

@tlvajferi:

te agy nélkül születtél vagy a fideszbe belépéskor vették ki?

kúrórudi 2014.01.11. 16:26:14

@Karipapa01:

bizony.. a posztolónak durván orbán szaros a nyelve

tlvajferi 2014.01.11. 16:31:34

@kúrórudi: nem,én az olyan drogosok agyát szoktam műteni,mint te

enpera · http://c64blog.wordpress.com 2014.01.11. 16:50:38

@nandras01: gyurcsány örûljön hogy nincs börtönben

harcospacifista 2014.01.11. 16:53:57

@tlvajferi: barátom, neked meg kéne tanulnod tájékozódni.

Simicskáék nagyságrenddel nagyobb lapáttal hordják ki a lóvét. A legnagyobb szoci stikli nyavalyás 52 milliárd, a Fidesz-nek ez nem téma, csak a Lajos 430 milliárdot kaszált egy év alatt!, a Trafik-mutyi 500 milliárd, nyugdíj 3000, stb...

Bajnainak mellékesen felszámoló cége volt, tehát pont az volt a dolga, amivel te vádolod...

nem kéne írogatnod, ha ennyire nem olvasol semmit.

nandras01 2014.01.11. 17:37:19

@profilo: mondtam én, hogy orbán nem hasonló kaliberű politikus, mint gyurcsány?
hogy melyikük értékrendjét tartom előremutatóbbnak, az már egy másik kérdés...

nandras01 2014.01.11. 17:37:54

@enpera: esetleg azt is elárulnád, hogy miért is kellene gyurcsánynak börtönben lenni?

csak egy néző 2014.01.11. 17:58:42

Azért szerintem ez a ki a fa....m, Dajcs fürjecske Tompika is felfér a dobogóra ilyen kommentekkel
"Ez a Mölzer nevű osztrák szabadságpárti labanc trotty vagy megirígyelte az olasz újságírók "Berlusconi Fidesz listán indul" kacsáját és ő is beszállt a marhaságmondó versenybe vagy a nyilatkozata keltette riadalommal akarja megakadályozni a Raiffeisen eladását.
Ögyes."
Ja és ilyen IQ bajnok bajnok támogató banyákkal a Facebook oldaláról, akikinek nedves lesz a "bulájuk", ha meglátják ezt a keresztény lepedőakrobatát
"Mária Farkas
Tamás! Iktassátok ki, tegyétek ad/actaba a nyamvadt klubrádiót, és hallgattasd el már végre az öreg kriptaszökevényeket! Az ATV beszélgetős műsorai is érdektelen beszólógatos, ujjal mutogatnak rátok! Kálmán Olga olyan magas lovon ül, remélem egyszer jó nagyot esik. Jó tanácsként még annyit füznék hozzá, Havas is egy kétkulacsos rafkós vén @-r! Akik pedig a "gyülekezetében" osztják az észt az ATV-n, uszitók!"

J.László 2014.01.11. 18:06:58

A leggyengébb politikus kétséget kizáróan Bajnai. Gyurcsányt semmiképpen nem mondanám rossz politikusnak. A legjobb Orbán, ez egyértelmű.

Béka53 2014.01.11. 18:22:44

Ahhoz, hogy jól összehasonlítsunk valamit valamivel, ahhoz jó szempontrendszer kell. Először azt kellene kitalálni, hogy milyen szempontrendszer alapján hasonlítjuk őket össze. Mi alapján tekintünk valakit jó politikusnak - benzinár, eur árfolyam, GDP, gazdaság működése, munkanélküliségi ráta, közigazgatás működtetésé, külpolitika, kommunikáció, hatalmi rendszer kiépítése, gazdasági hatalom megszerzése, korrupció mértéke, kiskereskedelmi fogyasztás, oktatás no, ezekben lehet összehasonlítani pld

nick papagiorgo 2014.01.11. 19:37:28

@Mark Bolt: én másként látom. Igenis van egy olyan réteg, akinek se Orbán, se Gyurcsány (ill. az MSZP) nem kell. Ezt a réteget meg lehet szólítani. De nem úgy, hogy beállok az MSZP ill Gyurcsány alá/mellé/mögé, mert hiteltelenné válik az egész. Ez nem korszakváltás. Aki ezekután Bajnai mellett marad, az kb szembeköpi saját magát. Bajnainál még Mesterházy is hitelesebb, az legalább nem forgatja a köpönyegét.

Bajnaival az a gond, hogy ő (ahogy Uj Péter zseniálisan megfogalmazta) ahelyett, hogy a bizonytalanokat szólította volna meg, a megszólítottakat bizonytalanította el.

Neki a "harmadikutas" vonalat kellett volna vinnie következetesen. Ha ezt teszi, tényező lenne, ha most nem is, négy év múlva biztosan. Így csak egy percemberke lett.

nick papagiorgo 2014.01.11. 19:43:18

@Béka53: a politkusok egyetlen jó szempontrendszere a sikeresség/népszerűség illetve a porondon maradás. E tekintetben Orbán és Gyurcsány egyaránt jó politikusok, mert megkerülhetetlenek. Mondjuk így Hitler is jó politikus volt. Egy tömeggyilkos elmebeteg, de jó politikus, mivel egy egész nép követte vakon.

♔batyu♔ 2014.01.11. 19:59:41

A legrosszabb: Gyurcsány. Hazudik az államháztartási hiányról, demokratának mondja magát, de szétvereti (még csak nem is ellene tüntető) ellenzékét azzal az indokkal, hogy onnan 2 km-e megdobtak egy rendőrt (hazugság volt). megvette az MSZP-t, aztán jól fel is áldozta. Stb.

A legjobb, Orbán. Bár állandóan diktátorozzák, nem nyúlt soha az erőszak eszközéhez az ellenzéke kapcsán. Pályára állította a magyar gazdaságot, elég jól segíti ez elesett réteget, pénz. de munka is, a franciák által uralt kártya rendszert szolidáris alapúra cserélte, csak így kiragadva. Ami nem tetszik, a közbiztonság, még mindig sok idős embert ölnek meg a cigányok és nem tetszik a túl sok holokauszt lihegés sem.

Ez a Nevem 2014.01.11. 20:21:18

batyu Ezt mikor álmodtad?

♔batyu♔ 2014.01.11. 20:57:32

@Ez a Nevem: Mi benne az "álom"? Minden egyes indok konkrétum, bizonyítani lehet.

zila5 2014.01.11. 22:17:07

@♔batyu♔:
Az igazság az, hogy minden hazugság, amíg mindannyian el nem hisszük.
Pl. az, hogy a Föld kering a Nap körül, sokáig hazugság volt, mára igazságnak nevezhetjük, hiszen ki ne hinné el.
Majd ha a 2 km-re lévő rendőr megdobálásával is így állunk, akkor lesz igazság.
Én alig várom azt a napot, mikor igazsággá válik többek közt az is, hogy Magyarország jobban teljesít.

Béka53 2014.01.14. 21:08:11

No, valamiért nem tudok válaszra kattintani, nick papagiorgonak küldeném. Nehezen tudom elképzelni, hogy ott vagyok egy koncentrációs táborban, és azon elmélkedem, hogy milyen jó politikus Hitler. A jó politikus és Hitler bármilyen összefüggésben nekem nem jön össze.
süti beállítások módosítása