Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2013.12.22. 12:02 Megyko

és te mit kérsz karácsonyra?

A karácsonyi készülődés jegyében többször sikerült libribe is, alexandriába is betámolyognom, a nagyáruházak könyvkirakodó bazárairól nem is beszélve. Csak a mesekönyvek érdekeltek. A színes, keményborítós, vastag műanyag lapokból készült őzikés, télapós-hóemberes, kiskutyás, jegesmacis darabok. Voltak közöttük kevésbé jól sikerültek, melyek rajzaira általában ugyan nem lehet panasz, de:

- a betűik túl aprók, nehezen olvashatóak
- a műanyag lapokból kötött könyveket rossz megérinteni
- a történetek nem gyerekeknek valók, hanem bárgyúak.

Ezek a könyvek jellemzően az 1000-2000 forintos szegmensben kerültek piacra, és ez annyira azért nem olcsó ám. Szomorú erről a forint nyelvén beszélni, de az ügyes szerzők drágák, így a könyvkiadók igyekszenek olcsóbb, házi alkotókkal íratni, így spórolva a jogdíjon. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a sztorikat feltétlenül minden kis ügyességtől és bájtól mentesre kellene lúgozni.

Jövő karácsonyra azt szeretném kérni a jézuskától, ha születnének:

- tördelői munkát is látott szép,
- picivel jobb minőségű anyagokból készült,
- klassz történeteket elmesélő karácsonyi mesekönyvek.

Amilyeneket én is szívesen olvasnék!

 

1 komment

Címkék: publicisztika


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr475704349

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Mary T. Csajághy 2014.11.24. 21:49:43

Én ajánlok neked egy szépen kialakított igényes mesekönyvet címe: Mesebölcső a Garbo kiadó kiadásában. jelent meg 2014-ben. éppen most Karácsony előtt! Részleteket a blogomban találsz. Ringató mondókák és varázsmesék üdv. Marika
süti beállítások módosítása