Tacacho
egy perui finomság
elkészítési idő: kb. 1 óra mindennel együtt
hozzávalók:
három zöldes banán (a boltban a lehető legéretlenebbeket válasszuk ki)
10 dkg csípős száraz kolbász (tálcás)
fél kg, 20% zsíros sertés darálthús
vaj
só
víz
olaj
5 dkg kolbászt egy nagyobb edénybe tesszük (végig abban főzőcsézünk majd)
addig pirítjuk, míg a paprikás zsírocska már tocsog
meghámozzuk a banánokat, és hosszában egy vágás, keresztben egy vágással
mindegyik banánt négyrészt vágjuk. ezután beletesszük a kolbászzsíros serpenyőbe
és pirítjuk, grillezünk
forgassuk bőszen, egy idő után puhul is majd, kb. 10-12 perc múlva tésztaszerű
masszává gyúrjuk a lapáttal és kivesszük egy műanyag edénybe. ezt a tésztát
hagyjuk kihűlni
edényünkbe most beletesszük a sertéshúst, olajat nem sajnáljuk alóla
borsozzuk, sütögetjük, és az 5dkg már pirított, és 5dkg még friss kolbászkákat
mellé helyezzük. forgatjuk szépen, sokat. ha fogy alóla a zsíradék, azt vajjal pótoljuk
eddigre kihűlt banántésztánkat jól megnyomorgatjuk, adunk hozzá sót, és még nyúzzuk egy picit
ezután bepottyantyuk a sertés husi mellé. ez egy kritikus pillanat, birkózás kezdődik a banán-
tésztával és a sertéshusival, hogy összedolgozódjanak. nagyon kevéske olajat öntünk rá,
és ami fontos: egy kávéscsészényi vizet. ezután a művelet egyszerűsödik, forgatjuk, eldolgozzuk.
só-só-só, de nem kell sok.
közben a kolbászkákat papírtörlőjükre folyamatosan kiszedegetjük!
végül még sütögetjük 1-2-3-4-5 percig, és lehúzzuk a tűzről. Kééész!
rizst főzünk, majd tálalás:
rizseckske, Tacacho-nk, és néhány kolbászka kerül egy tányérra
Jó étvágyat!
buen apetito!
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.