Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2013.08.25. 00:12 Megyko

tacacho recept

Tacacho

egy perui finomság

elkészítési idő: kb. 1 óra mindennel együtt
hozzávalók:
három zöldes banán (a boltban a lehető legéretlenebbeket válasszuk ki)
10 dkg csípős száraz kolbász (tálcás)
fél kg, 20% zsíros sertés darálthús
vaj

víz
olaj


5 dkg kolbászt egy nagyobb edénybe tesszük (végig abban főzőcsézünk majd)
addig pirítjuk, míg a paprikás zsírocska már tocsog

meghámozzuk a banánokat, és hosszában egy vágás, keresztben egy vágással
mindegyik banánt négyrészt vágjuk. ezután beletesszük a kolbászzsíros serpenyőbe
és pirítjuk, grillezünk

forgassuk bőszen, egy idő után puhul is majd, kb. 10-12 perc múlva tésztaszerű
masszává gyúrjuk a lapáttal és kivesszük egy műanyag edénybe. ezt a tésztát
hagyjuk kihűlni

edényünkbe most beletesszük a sertéshúst, olajat nem sajnáljuk alóla
borsozzuk, sütögetjük, és az 5dkg már pirított, és 5dkg még friss kolbászkákat
mellé helyezzük. forgatjuk szépen, sokat. ha fogy alóla a zsíradék, azt vajjal pótoljuk

eddigre kihűlt banántésztánkat jól megnyomorgatjuk, adunk hozzá sót, és még nyúzzuk egy picit
ezután bepottyantyuk a sertés husi mellé. ez egy kritikus pillanat, birkózás kezdődik a banán-
tésztával és a sertéshusival, hogy összedolgozódjanak. nagyon kevéske olajat öntünk rá,
és ami fontos: egy kávéscsészényi vizet. ezután a művelet egyszerűsödik, forgatjuk, eldolgozzuk.
só-só-só, de nem kell sok.

közben a kolbászkákat papírtörlőjükre folyamatosan kiszedegetjük!
végül még sütögetjük 1-2-3-4-5 percig, és lehúzzuk a tűzről. Kééész!

rizst főzünk, majd tálalás:
rizseckske, Tacacho-nk, és néhány kolbászka kerül egy tányérra

Jó étvágyat!
buen apetito!

Szólj hozzá!

Címkék: recept


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr745475878

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása