Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2014.03.09. 11:30 Megyko

A legbizalmatlanabbá tett nemzet a magyar

Olvastam az imént hogy kezd bedőlni a tanári értékelésrendszer.

De hogy mi is ezzel a probléma?

Mostanában sokat tanakodtam, gondolkodtam magamban.

A közbeszédben egyesek a fideszre, mint jelentős opcióra azért hivatkoznak, mert a külföldi pénzoligarchák helyett magyar pénzoligarchákat foglalkoztatnak. Hogy állítólagosan nem hagyják, hogy a külföldi cégek, a világliberalizmus, vagy a zsidók, vagy bárki még tovább terjeszkedjen az országunkban.

Ez egy külpolitikai kérdés. Még visszatérünk rá.

Na és belpolitikailag?

Ez most a bizalomvesztés kormánya. Nem csak a politikába vetett bizalmat sikerült az elmúlt négy évben majdnem teljesen a földdel egyenlővé tenni, hanem már-már bomlasztás az, amit egyes szakmákkal művelnek.

Ne bízzunk a tanárokban. Ez az egész Klebelsberg Intézet, meg az egész tanári minősítő-színjáték hercehurca üzenete. Egy nagyon sok-tízezres szakmát vonjunk ellenőrzésünk alá, tegyük hierarchikussá. Legyenek benne felesleges fékek, melyekkel bürokratikusan gátolni lehet annak a kevés szépreményű, tisztességes, becsületes tanárnak is a munkáját, aki napi 5-6-8-10 órában neveli a jövő népét, értelmiségét. Olaj helyett kátránnyal zsírozták meg a rendszert, mely az egymás közötti, kollektív bizalom, és így a legfőbb társadalmi érték helyett, a legaljasabb, legdzsentribb polgári bizalmatlanságon alapul. És ez iszonyú gáz.

Néhány éven belül nagyon remélem ez az egész KLIK úgy fog eltűnni a föld színéről, ahogy megszületett. Gyorsan.336555_722025129_big_0.jpg

Na és ezzel szemben, kedves barátaim, megéri az a rengeteg honvédő maszlag? Ha a helyzet nem változik, itt éveken belül csak az a külföldi nem vesz földet, aki nem akar. Ez a nagy honvédelem, kedves barátaim? Nem a fidesz szavazói ellen írtam meg ezt a skandulumot. Szó se róla, mindenki arra fogja húzni az x-et, akire akarja, vagy akitől a legkevésbé kap hányingert.

De ez a kollektív bizalmatlanság, a monstre állami szervezetbe olvasztás gyávaság. Szarul, és átgondolatlanul emelnek a politikai struktúra állami szárnyaiba olyan szerveket, melyeket nem kellene, és hivatkoznak a fene nagy honvédő nem leszünk brüsszeli gyarmat politikájukra.

Ez a jelenlegi kormány a leggyávább, legkevésbé szakértői kormány, amelyet ez az ország csak érdemelhet. Itthon keménykednek, külföldre pedig fényesre zsírozott torokkal fordulnak, hogy ne fájjon annyira, mikor szopni kell.

És ez igaz keletre, nyugatra.

Nem tudom, ki lesz itten következő cikluson kormányon. De könyörgöm. Ne a bizalomvesztés, és ne a felesleges, ártó túlmagyarkodás kormánya legyen. A nemzeti bizalmat nem ezzel a bohóckodással, hanem tisztességes munkával kell kiépíteni. Hogy magyar ember a magyarra ne azért nézzem sandán, hogy kirakta-e a kokárdát, vagy tisztességesen utálja-e a globalizmust, esetleg a zsidókat.

Bármennyire is szeretnénk jobbra vagy balra tagozódni, kedves barátaim,

mi ugyanabban a kurva országban élünk. Csak hogy mindenki idézve, és így érintve legyen.

Sajnálatos módon,  annak, aki itt liberális, demokrata, konzervatív, nacionalista, szélsőséges, vagy bármi más, ugyanúgy magyar szerepel a személyi igazolványában, és ugyanúgy egy nemzeti közösségnek a tagja.

Ezt azért jó lenne észben tartani. Mielőtt azt hisszük, hogy pártokra szabdalva lassan kinyírhatjuk egymást.

8 komment

Címkék: publicisztika március 15


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr935850990

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lucky Larry Silverstein 2014.03.10. 13:15:52

'Ez most a bizalomvesztés kormánya. Nem csak a politikába vetett bizalmat sikerült az elmúlt négy évben majdnem teljesen a földdel egyenlővé tenni, hanem már-már bomlasztás az, amit egyes szakmákkal művelnek.'

Érdekes módon 89 óta egyetlen kormányzat sem ismételt még. És ME sem volt még olyan régen a helyén, mint OV. És kinéz neki még 4 év. Úgy néz ki a részvételi arány a szokásos lesz, ami nagyjából Európában is átlagos.

Egyre érdekesebb, hogy lesz ebből a bizalomvesztés kormánya.

a 17 éves Parker Schnabel 2014.03.10. 13:45:52

@Lucky Larry Silverstein:

Orbán még sajátmagához képest is új rendszerváltást csinált.

Ott ült a rendszerváltó kerekasztalnál, aztán 4 évig kormányzott is,
és mégis az elmúlt 20 évet végképp eltörölte a fülkeforradalommal...

Hát így.

Ha megint kormányt alakít, akkor ezt a négy évet is kényszerlakhelynek nevezi,

és talán belép a Szovjetúnióba, hogy megint elhatárolódjon önmagától ?

Ebben a szédelgőben bíztok ?

PiBá 2014.03.10. 13:54:30

Lucky Larry Silverstein:
Nem érted. pedig sok igazság van ebben. Rengeteg olyan intézkedésük volt (vedd végig az intézkedéseket, törvényeket, pályázatokat) ami a hosszú távú bizalmat ássa alá. Pedig a bizalom tőke.

puntacarena 2014.03.10. 15:25:05

@Lucky Larry Silverstein:
Csak a történeti hûség kedvéért:
Horn Gyula kitöltötte a 4 évét.
1990 óta eddig csak a szocik újráztak.
Gyurcsány pedig 2004-tôl 2009-ig volt ME.

Fulek 2014.03.10. 15:46:58

hirek.ma/hirek/gyorshir-orizetbe-vettek-simon-gabort, ennyit az újra hatalomba kerülni akaró, éhségmenetes balosokról!

rejtett kamera · http://rejtett-kamera.eu 2014.03.10. 16:56:32

Azért a totál tehetségtelen és pedagógusi páyára alkalmatlan tanárok eltanácsolása előnyös lenne.
Szerintem mindenki fel tud sorolni jópárat a tanulmányai alatt megismertek közül.
Sokkal nagyobb kárt tudnak okozni mint bármi más. Emberek százainak az életét teszik tönkre már az elején.

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2014.03.10. 19:55:26

Köszönöm a kommenteket!
Rejtett kamera Webáruház:
Az alkalmatlan tanárokal valammenyiünknek voltak iszonyú tapasztalataik. Én viszonylag fiatal vagyok, úgyhogy nekem csak néhány év távlat visszatekinteni, hogy hogyan képesek a kicsit labilisabb önértékeléssel rendelkező diákokból önbizalomhiányos bábokat, a markáns, energikus személyiségekből személyiségzavaros kollegákat kifaragni.

A Klebelsberg üzenete az viszont teljes mértékben ezen az elavult, vagy valójában sosem létező elven alapul: a munkádat csak akkor tudod tökéletesen végezni, ha megfelelsz egy olyan minőségnek, amely egzakt módon mérhetetlen.

Egy vidéki autókárpit gyárban, ahol túljelentkezés van varrónőkből, azt mondják, gyárts le 100 darabot egy műszakban. Ezt ellenőrzik is.

A tanárokat hogyan ellenőrzik? Valószínűleg csak arcra.
És egyelőre, - bár ez csak saját tapasztalat - az emberek nagy részének ez az, amire biztosan nem vágyik.

Ráadásul nincs annyi komisszár-lelkületű tanár-ellenőr ebben az országban, aki rendre buktatná, leminősítené kollégáit.

Így ez az egész rendszer, a maga kis ellentmondásaival, csak valamilyen furcsa kultúrtörténeti maradványból kicsírázott torz, életidegen megcsúfolása a magyar pedagógiának.
süti beállítások módosítása