Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2014.02.07. 23:26 Megyko

Demokrácia! Generációm! Szép álmokat.

Hol van egy igazi demokrata ebben az országban? Hol? 

A velem egykorú magyar értelmiség a demokráciát úgy gyakorolja, hogy szapulja a könyvesbolti irodalmi kánont (Paulo Coelho-t), és demagóg NEM kampányt indít az atomenergia ellenében. Ennyi. Slussz, kalap kabát, azt a leányt, aki nagyon okosakat mondott a Marx szobor kapcsán valamelyik televíziócsatornán, inkább meg sem említem.

Az utolsó kapcsolja le a villanyt, és hasonló vicceseket lehet mondani, ám a kivándorlás elbagatellizálása nem játék. Azt, hogy a külföldi munkavállalás mennyiben is kapudrog a kivándorláshoz, döntsék el a szociológusok, szerintem sokkal fontosabb maga a tény: Akik nem itt dolgoznak, azok nincsenek itt. Ja, hogy itt nincs elég munka? Bocs. - mondják az okosak.

Ha nem tanárnak készülnék, ha nem életcélom lenne, hogy anyanyelvemen tanítsam a történelmet, és a magyar irodalmat, magam sem látnék különb lehetőséget a külföldi munkavállalás fontolóra vételénél. Mert rosszul érzem magam amiatt, hogy szerintem a fidesz bohócos kampánya az elmúlt 20 év legnagyobb húzása. Rosszul érzem magam amiatt, hogy ebben az országban olyan alacsonyan van a mérce a politikában, hogy ezt a bohóckodást zseniálisnak lehet nevezni. Orbánozás, elmúltnyolcévezés, elmúlt húszévezés, múltba mutogatás, jövőről ábrándozás. Könyörgöm! Milyen jövő lesz az, ha a jelen perspektívái kimerülnek abban, hogy nemet az orbánra, nemet a gyurcsányra, nemet az atomra? Közben a felsorolásból kihagyott Jobbik meg a kivándorlókra mond nemet. Ráadásul teszik mindezt kizárólag elvi szinten, aki követte a Fidesz országlásának parlamenti vitáit, meg tud erősíteni: ebben az országban a 2/3-adon kívül minden csak elméleti.

Tehát azokat, akik ezek miatt az élhetetlen közállapotok miatt mennek külföldre, tiszta szívből megtudom érteni. Én magam szerencsés vagyok, hogy hivatástudattal rendelkezem, de ezért a sorsomnak kellene köszönetet mondani. Mondhatni szerencsés voltam.

Annak akinek nincs szerencséje, az meg elmegy szerencsét próbálni.

Közben itt maradunk mi, várván az igazi demokrata államférfira, oder államnőre.

Majd csak lesz valami.

Szólj hozzá!

Címkék: publicisztika


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr355804354

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása