Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2013.12.04. 21:46 Megyko

üzenet a baloldalnak

Szeretnék mindenkit megkímélni attól, hogy végigolvassa ezt, úgyhogy röviden:

"Mi, progresszív, új baloldali, zöld-baloldali fiatalok szeretnénk ebben a feladatban részt venni, ezért Dinamó néven baloldali véleményközösséget hozunk létre. Kortárs baloldali elméletek bemutatásával és értelmezésével, és a saját programszerű válaszainkkal szeretnénk közös útkeresésre hívni azokat, akik nemcsak választási programokban és szlogenekben, hanem a baloldaliság önigazgató és kultúrateremtő erejében is hisznek, és szeretnének a hasonlóképp gondolkodókkal közösséget vállalni."


Erre csak annyit tudok mondani, hogy te jóságos isten.

1. annak, aki ma a fidesszel szemben a választások előtt harcolni kívánkozék, annak annyi reálpolitikai érzéke van időzíteni, mint egy talicska márnaszörpnek, hogy a nagyoktól idézzek, vagy legalábbis valakitől, aki maga is a nevét adja ehhez a formálódó baloldali megújuláshoz. 

2. Ott cseszi el minden magyar pártocska, és civilszervezet, hogy fene nagy ideológiát kíván a feneke alá. Elvtársak akkor először csináljunk ideológiát! Könyörgöm! Tessék körülnézni nyugaton-keleten, Merkel asszony, vagy Obama úrfi, vagy bármelyik sikeres reálpolitikus (sikeres a hatalomban benne levés tekintetében) vagy akár Orbánunk sem a logikai pozitivizmusból, vagy a kortárs eszmetörténeti újdonságokból válogat pol-szlogent. A Change eszméje Obamától pl. nem túl bonyolult dolog, és annak ellenére, hogy alig tud valamit change-elni, mégis egy újraválasztást követően immáron ötödik éve van hatalmon.

3. Az, hogy a fideszen kívül ebben az országban egy kurva párt sem érti a politikacsinálást... ez hihetetlen. Szerintem ezen kellene először elgondolkozni, kedves elvtársak.

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr355676171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

VKaufer 2013.12.14. 18:40:27

Helló Szerző, kösz, hogy figyelsz és írsz a dinamóról, ez tényleg megtisztelő. Talán csak annyit fűznék hozzá, hogy ez nem egy hatalmi célokkal elindított, váalsztásokon indulni kívánó tömörőlés, hanem éppen hoyg az ideológáról vitázni és beszélgetni kívánó tömörülés, tehát a fidesszel összehasonlítani olyan, mintha a hallhatói hálózatot hasonlítanád velük össze. Tudod, körtét az almával...

Megyko · http://www.szinkronrendezo.blog.hu 2013.12.14. 23:05:07

Kedves VKaufer!
Nemtudom, hogy te a dinamó műhely tagja vagy-é, vagy sem. Azt sem tudom mennyi idős vagy, és mennyi közöd van a politikához, mozgalmakhoz.

Amit írok, azt sem muszáj megfogadni. Mérlegelés nélkül el lehet mellette menni, és el lehet felejteni. Ezt komolyan mondom. Szóval csak egy tanács, el lehet fogadni, vagy sem.

Ha politizálni szeretnétek, akkor csináljatok pártot, rakjatok bele vezetőket, alkossatok hatalmi struktúrát, szervezetet, szerezzetek hozzá pénzt és csináljátok.
A hatalom természete, és az idológia két teljesen különböző dolog. Abból, amit csináltok, semmilyen politikai gyümölcsözés nem születhet, a te példádon tovább haladva, a körtefa gyümölcse sosem lesz alma.

Így mérlegeljétek, hogy mennyi értelme van a meddő semmiről beszélgetni. Ha nem akartok hatalmat, akkor az egész műhely megmarad a lázálmos bölcsész-képzelgések, és középszintű modern hatalmi elméletekről való elvont értelmi maszturbáció szintjén.
Természetesen lehet választani.
Tisztelet,
Megyko
süti beállítások módosítása