Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2013.02.20. 14:01 Megyko

Japánok

Bölcsészkarra járok, vannak japánosok is. Köztük azzal a lánnyal, tejóég, őrület.

Mindig ha felmerül a "japán kultúra", vehemens kultúrnácisággal szoktam belevetni magam a kriticista gondolkodás legmélyebb rögzültségeivel való játszadozásba. Arra gondolok, hogy micsoda fertő, könnyebség, az amerikainál is pusztítóbb bulvárvilág és szexuális minták. S hogy mindez ezzel a gyilkos virulenciával terjed..

Aztán két név szerencsére feloldoz.

Dr. Jigoro Kano & Hideo Kojima.

Jigoro Kano (嘉納 治五郎) a sporttörténelem legnagyobb szintetizáló zsenije. A 19. század utolsó, és a 20. század első évtizedeiben hozta létre a judo, mint művészet, és sportág alapjait. Pedagógiai zsenialitása csak kodályi magasságokban mérhető. Kiváló testtudat és testnevelő rendszer. A tömegsport-szerű és a versenysport jelleg a testmozgás művészetének jelében összeolvadnak. Imádtam a judo-t.

Hideo Kojima (小島 秀夫) az elmúlt két évtized legnagyobb játék-producere. Sid Meier, Peter Molyneux, Will Wright vagy a Carmack-Romero páros sajátos műfajú játékai helyett az ő Metal Gear eposzából táplálkozom. 6 évesen játszottam először a Metal Gear Solid-al. Egészen elképesztő élmény. Azóta Snake sorozatszerű sci-fi eposzává nőtte ki magát Kojima művészete. A tömeg és globális kultúrát genetikai-politikai high-tech-é, saját filmélményeit számunkra játékélménnyé formálta. A Metal Gear sorozat minden darabja egy hatalmas Hitchcock-i cameo, Kojima saját korábbi élményeivel a rendezői székben.

továbbá:

http://thepiratebay.se/torrent/3461893/Metal_Gear_Solid_[PC_Version]

Szólj hozzá!

Címkék: japán judo metal gear hideo kojima jigoro kano


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr1005081208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása