Szinkronrendező

A Google-hozta olvasóknak is üdvözlet!

2014.10.30. 10:49 Megyko

Velünk élő nyolcvanas évek

A netadó kapcsán megtapasztalhattuk a politikai hazugságok élő formáit. Azt mondták, MSZP szervezte tömegek masíroztak agyatlan walking dead zombiként a szabadsághídon. A Jobbik azt mondta, hogy pszeudo-liberál-bolsevik zsidó csőcselék, eu-hívő nemmagyarok felvonulása volt ez. Tessék nyugodtan kuruc.infot is olvasni, tanulságos. Ismerősi körünkből is megszólaltak a nagyon okosak, akiknek semmi sem számít, csak hogy véleményük a legegyedibb legyen, tehát senkiével sem azonos. Ez a divat-vélemény "agyatlan libsi tömegnek" bélyegzi azokat, akik elképzelhető, hogy az első olyan tüntetést csinálták meg az én generációm életében (90-es években születettek) amivel legalább egy picit is azonosulni lehet. A másik, hogy a politikához, és alle zusammen mindenhez nagyon értő kortársaim a politikafejtő játékban átlagosan így teljesítenek:

10405307_4893636156014_225254741551656941_n.jpg

Természetesen nem vitathatom el a jobboldali beállítottságú szülőket a háttérből, de azért ez még így is igencsak kevés. Aki szerint ez az ncore-ról szól, kérem menjen vissza a marketing irodába, mert lejárt az ebédidő; vagy majszolgassa a májkrémes szendvicset az andragógia-órán. Finom.

A többieknek, akik ennél azért mélyebben érzékelik a fidesznyik problémákat, talán van mondanivalóm. Abba érdemes némiképpen belegondolni, hogy milyen szépen, fokozatosan tolták idáig a társadalmi ingerküszöböt a narancsos fiúk. Szépen, ahogy a nagykönyvben meg van írva: magánnyugdíj-lenyúlás = biztonságba helyezés. Felsőoktatási forráskivonás = aki tanulni akar, fizessen. Mondjuk a röghöz kötés régi történet, de két évvel ezelőtt hasonló novemberi-decemberi hidegben vacogtak a deikvensek a belvárosban. Na, azzal nem lehetett ennyire azonosulni, mert agyatlanabb, gyermetegebb volt az egész megmozdulás.

Szoktattak minket fideszék, aztán vagy a választástól megrészegülten, vagy egy netszolgáltató béna kormányzati tippjének következtében, vagy a kitiltási ügy eltussolására megmaradt B tervként bután bedobták a Netadót.

      Fiúk! MI lett veletek?

És azóta szenved a kormányzati kommunikáció. Ide-oda mondanak, feketét-fehéret, zöldséget, tücsköt. Bogarat. Persze a párthű elvtársak (merthogy e nemzeti vezérelv megköveteli) amilyen a Bencsik András (alias J. T. Chipendale - érdömös rákeresni) is azonnal kiálltak a porta végibe, hogy felkészítsék a Birkamenetet az indulásra. Jut eszembe echo.tv-t is nézzetek, nem kell félnetek jó lesz. A másik nagy magyar Bayer Zsolt és tsai. ideológiai agymenései szintén zseniálisak, a conteo-rajongók a paranoia legmélyebb bugyraiban merítkezhetnek meg ha odakapcsolnak.

De térjünk vissza Bencsikre. Ezt mondta a tüntetés kapcsán:

"Ami Magyarországot illeti: az Orbán-kormányt a történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottsága miatt sem most, sem később nem lehet leváltani."

Történelmi jelentőségű társadalmi beágyazottság. Aha. Pofa az van. Mondjuk kell is, azért Rogánnal meg Szijjártóval (Deutsch-ról nem is beszélve) nem egyszerű tartani a turha-tempót.

Ez az ember azt mondja, hogy itten most a Jóisten Akaratából a történelmi szükség ideológiailag felkeni a Fideszt arra, hogy kormányozzék. Agyrém. Elborult társaság. Ilyen lehetett a nyolcvanas évek. Sőt, ahogy elmesélték sokan, ahogy leírták sokan, ahogy olvastuk sok helyen, ilyen is volt.

Sokféle megfejtés érkezett a Fidesz cselekedeteire, mondok én egy jóval egyszerűbbet. Szerintem ezek bolondok. Pszichopatológiailag talán egészségesek, de azért nézze meg egy pszichológus, hogy miket beszélnek. A nyolcvanas évek rendszerváltó hangulatában annyira felhevültek a fiúk, hogy megfőtt az agyuk. Aki meg még sehol nem volt akkor (lásd: Szijjártó) az pedig egy olcsóbb verziós utánzatként lohol a focicsapat nyomában.

Heller Ágnes azt mondta az ATV-ben (Kálmán Olgával az élen szintén tanulságos) hogy itten össznépi figyelemelterelés folyik, és a Fidesz csak annyit akar, hogy mindenki belezöldüljön a politikába, és senkit se érdekeljen az egész. Jó elgondolás, bár szerintem ezek a fiúk annyira élvezik a saját - egyébként torz - játékukat, hogy inkább jártatják a szájukat, és népimádatot körítenek maguk köré, minthogy csöndesen sumákoljanak.

Ez a nyolcvanas évek. Vannak elvtársak, akik szakértelemtől függetlenül (Matolcsy) pénzügyminiszternek és MNB elnöknek egyformán jók, kész fiatal külügyminiszter-zsenik (le se írom ki) akik generatív államigazgatási tudásukról számot adva bármilyen pozícióban "helyt állnak". Mert hűségesek. Ez a fontos. Hűség az eszméhez, hűség a párthoz. Ein volk, ein reich, ein führer. Ha már a pártfőtitkárság sikerült is, kormányzóságig csak nem jut Orbán. Mondjuk még néhány jó köztársasági elnöki éve azért csak lehet.

Ez a velünk élő nyolcvanas évek: pszeudo-szocializmus. Néhány bolond annyira egyedi módon akarta a rendszerváltás után irányba állítani az országot, hogy egyedüliként a vak hűség értékét sikerült a szakértői kormányzás, a határon túli magyarokkal való szolidaritás, és az ország EU-n belüli gazdasági szerepének kivívása helyébe állítani. És akkor még a "keleti nyitásról" nem is szóltunk.

     Gratu fiúk!

(Tüntetni nem megyek, mert minden elvemmel ellentmond tömegrendezvényeken masírozni és ordibálni, ellenben ezzel a poszttal is támogatok minden megmozdulást, amely ez ellen a torz és igazságtalan rendszer ellen irányul)

Szólj hozzá!

Címkék: publicisztika


A bejegyzés trackback címe:

https://szinkronrendezo.blog.hu/api/trackback/id/tr776846451

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása